Когато за пръв път получихме запитване дали можем да произведем и доставим гумени патета с кукички за атракцион, нещо което по принцип не беше основната ни посока на действие, а и нещо, което самите висококачествени патета с десетки различни персонажи не подпомагаха, ние заемайки се с първата по рода си поръчка, решихме да отделим едно пате и да го тестваме в условия близки до реалните, при които ще бъде използвано в последствие.

За целта сложихме едно пате с кукичка в кофа вода, която поставихме в помещение с навес, но напълно изложено на пряка слънчева светлина и въздушно влияние. По-долу ще видите двете снимки – първата, как изглеждаше патето преди да го извадим от кофата и втората, как изглеждаше патето малко след като го подсушихме и забърсахме със сух парцал, без да използваме специални почистващи препарати.
За три години оставено в безхаберно състояние на произвола на времето, патето определено беше загубило част от своя блясък и дори се беше образувала нещо като плесен, но веднага след като го подсушихме и нещата придобиха значително по-добър вид. Цветовете на боята почти не бяха избелели, водата беше оставила своя слаб отпечатък поради различната пропускливост на светлината през нея, но като цяло патето си изглеждаше съвсем прилично и склонно да служи достойно и вярно още доста дълго време. Ето защо накрая решихме да върнем гуменото пате обратно в кофата и да го оставим там за евентуален повторен тест отново след няколко години.

Разбира се, междувременно ще ви държим в течение на случващото се с него.